Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ημερίδα ΚΑΣΕΛΛ.


Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015  ώρα  18.00 στο Ενοριακό πνευματικό κέντρο Μολάων, ομάδα μαθητών του προγράμματος παρακολούθησε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ΚΑΣΕΛΛ με θέμα:
 “Ο σύγχρονος  ελαιοκαλλιεργητής  στο κέντρο της νέας ελληνικής παραγωγικής οικονομίας”
Ομιλητές ήταν: 
Νίκος Γραμματικάκης,Πρόεδρος της ΚΑΣΕΛΛ,
Στέλιος Δρύς, Διευθύνων Σύμβουλος  foodstandard,
Δημήτρης Μελάς, Πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
Γιάννης Πανάγος, Εκδότης Διευθυντής  εφημερίδας Agrendaκαι 
Σπυρίδων Φλώρος, Διευθυντής Πιστοδοτήσεων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Εθνικής Τράπεζας

Μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από την παρουσίαση Μέρος 1ο και  Μέρος 2ο.
Ευχαριστούμε τον Κο Μιχάλη Καρούνη και τον ενημερωτικό ιστότοπο http://pakialakonias.gr/ για την παραχώρηση του ψηφιακού υλικού.

5 σχόλια:

  1. Με αφορμή το πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας - Μετάβαση στην ενήλικη ζωή αλλά λόγω και της θέλησης μου να μάθω βασικά πράγματα σχετικά με την καλλιέργεια ελιάς και παραγωγή ελαιολάδου, με συνοδεία ενός καθηγητή και μαζί με πέντε ακόμα συμμαθητές μου παρευρεθήκαμε στην Ημερίδα που διοργάνωσε η ΚΑΣΕΛ το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου. Ήταν η πρώτη φορά που παρακολούθησα τέτοιου είδους ομιλία και πραγματικά έμαθα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Ειπώθηκαν αρκετά για τους νέους και τη γενιά στην οποία βρίσκομαι και αντιλήφθηκα πως κι εμείς οι νέοι μπορούμε με σωστή καθοδήγηση να παράγουμε το δικό μας λάδι, τα δικά μας προϊόντα και γενικότερα να γίνουμε κι εμείς αγρότες. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προσθέσω πως μου κίνησε πολύ το ενδιαφέρον αυτή η ημερίδα και άρχισα να σκέφτομαι ότι το να είναι κάποιος αγρότης είναι μια διέξοδος στη σημερινή οικονομική κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντυπώσεις...
    Τον περασμένο μήνα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση υπό την αιγίδα της ΚΑΣΕΛΛ, συνεταιριστικής εταιρίας η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του ελαιολάδου. Η εταιρία αυτή δεν έχει επαναπαυτεί στις δάφνες της αλλά έχει επεκταθεί σε όλα τα σημεία του ορίζοντα και η φήμη της έχει ταξιδέψει στην άλλη άκρη του ατλαντικού. Το κύρος και την σοβαρότητα της εκδήλωσης εγγυούνταν με την παρουσία τους άτομα που διαδραματίζουν ενεργό ρόλο και έχουν εξέχουσα θέση στον συγκεκριμένο χώρο.
    Τα πράγματα που πρέπει να κρατήσει κανείς από την εκδήλωση είναι ποικίλης θεματολογίας. Αρχικά αξιοσημείωτη είναι η άοκνη προσπάθεια ορισμένων ατόμων που με αδιάκοπη δουλειά, με πάθος και με το μεράκι που τους διακατέχει κατόρθωσαν μέσω της συλλογικής προσπάθειας να δώσουν σάρκα και οστά στο όνειρό τους. Επιπλέον εντύπωση προκαλεί η στάση του κράτους που βασίζεται στις αρχές του νεοφιλελευθερισμού και της ελεύθερης οικονομίας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας επιτρέπει στο τραπεζικό λόμπι λόγω των μεγάλων επιτοκίων δανεισμού να στέκεται τροχοπέδη στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής. Τέλος πρέπει να ακουστεί η άποψη - συμβουλή των ομιλητών για στροφή στο νέο είδος επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις αυτές δεν είναι άλλες από της συνεταιριστικές. Οι συνεταιριστικές αποτελούν την νέα τάση του 21ου αιώνα και είναι η μόνη λύση για την επιβίωση μέσα στην οικονομική αβεβαιότητα που κλυδωνίζει της στέρεες βάσεις της παγκόσμιας οικονομίας.
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις 5 Δεκεμβρίου του 2015 μία ομάδα από το πρόγραμμα «Μετάβαση στην ενήλικη ζωή», επισκεφτήκαμε την ημερίδα της ΚΑΣΕΛΛ που φιλοξενούνταν στο Πνευματικό κέντρο Μολάων. Εκεί οι ομιλητές που πήραν τον λόγο όπως ο Πρόεδρος της ΚΑΣΕΛΛ και διάφοροι άλλοι εξηγούσαν στο κόσμο για τις ευκαιρίες που μπορεί να αναζητήσει κάποιος ως αγρότης αυτήν την εποχή. Κάναμε διάφορες ερωτήσεις στο τέλος των ομιλιών. Αυτή όμως που δεν θα ήθελα να αφήσω ασχολίαστη είναι η πρώτη. Ρωτήσαμε εάν είναι εφικτό να δημιουργηθεί δίκτυο πωλήσεων στον αγροτικό τομέα, ώστε να προσελκύσει και τους νέους ως επάγγελμα.. Ο ίδιος απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι παρά πολύ δύσκολο. Όμως προτείνει στους αγρότες να δημιουργήσουν ομάδες μεταξύ τους, δηλαδή ένα είδος συνεταιρισμού. Γιατί αυτό πιστεύουν ότι είναι εφικτό να επιτύχει. Κατά τη γνώμη μου το μόνο θετικό που είπαν ήταν αυτό.
    Βαρβάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις 5 Δεκεμβρίου 2015 από την επίσκεψή μου με τα παιδιά του προγράμματος στην εκδήλωση της ΚΑΣΕΛΛ μου έκαναν εντύπωση αρκετά θέματα. Αρχικά ρωτήσαμε το κύριο Δρύ αν είναι εύκολο ή δύσκολο να φτιαχτεί σήμερα ένα δίκτυο πωλήσεων ενός προϊόντος. Η απάντηση του βέβαια κατά την γνώμη μου δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη, μας είπε ότι χρειάζεται ξένες γλώσσες κυρίως αγγλικά και όρεξη και πάρα πολύ δουλειά. Έπειτα τον ρωτήσαμε αν είχε κάποια πρόταση για νεαρά παιδιά σε σχέση με τα καινοτόμα προϊόντα τα οποία είχε αναφέρει πιο πριν. Εκεί με εντυπωσίασε κάτι που δεν ήξερα, ότι στη Ιαπωνία υπάρχει μια ειδική ράτσα μοσχαριού που το φιλέτο του πουλιέται 120€ το κιλό. Γενικά χάρηκα που πήγα και παρόλο που ήταν κουραστική βραδιά δεν έχω παράπονο.
    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μαρτυρία μου Γεια σε όλους. Είμαι εδώ για να καταθέσω πώς πήρα το δάνειο μου από τον κ. Μπέντζαμιν αφού υπέβαλα αίτηση αρκετές φορές από διάφορους δανειστές δανείων που υποσχέθηκαν να βοηθήσουν, αλλά δεν μου έδωσαν ποτέ το δάνειο. Μέχρι που ένας φίλος μου με εισήγαγε στον κ. Benjamin Lee υποσχέθηκε να με βοηθήσει και πράγματι το έκανε όπως υποσχέθηκε χωρίς καμία καθυστέρηση. Ποτέ δεν πίστευα ότι υπάρχουν ακόμα αξιόπιστοι δανειστές δανείων μέχρι που συνάντησα τον κ. Benjamin Lee, ο οποίος πράγματι βοήθησε το δάνειο και άλλαξε την πεποίθησή μου. Δεν ξέρω αν χρειάζεστε με κανέναν τρόπο ένα γνήσιο και επείγον δάνειο, Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον κ. Benjamin μέσω του WhatsApp +1-989-394-3740 και το email του: 247officedept@gmail.com ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή