Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Ερωτηματολόγιο

Όσον αφορά την περιοχή των Μολάων συγκεκριμένα, οι πληροφορίες μας προήλθαν από ένα μικρό ερωτηματολόγιο. Αφού το συντάξαμε  και το προωθήσαμε προς συμπλήρωση, καταχωρίσαμε τις απαντήσεις και τις αποτυπώσαμε ψηφιακά σε μορφή διαγραμμάτων. Στόχος μας ήταν να δούμε τια απόψεις των επαγγελματιών για την επιχειρηματικότητα στους Μολάους μελετώντας παράλληλα το μέγεθος των επιχειρήσεων και τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν ή ενδεχομένως πρόκειται να δημιουργηθούν. 
Από την ανάλυση (μέσω υπολογιστικών φύλλων MSExcel) των απαντήσεων 40 επαγγελματιών μπορέσαμε να εξαγάγουμε τα εξής γενικά συμπεράσματα:
1.      Το 70% των επιχειρήσεων είναι ατομικές.
2.      Το 70% των επιχειρήσεων λειτουργεί πάνω από 7 χρόνια.
3.      Τα ποσοστά ανδρών και γυναικών επιχειρηματιών είναι 47% και 53% αντίστοιχα.
4.      Οι επιχειρήσεις αυτές απασχολούν 60 άτομα προσωπικό, από τους οποίους οι 39 είναι μόνιμοι και οι 21 εποχικοί.
5.      Από τους εργαζόμενους αυτούς το 32,5% είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ..
6.      Το 57,5% δηλώνει ικανοποιημένο από την μέχρι τώρα πορεία της επιχείρησής του.
7.       Μόνο το 10% δηλώνει άνοδο του τζίρου το 2015.
8.      Το 2015 οι επιχειρήσεις αυτές έκαναν 15 προσλήψεις προσωπικού αλλά καμία δεν προτίθεται να προσλάβει κάποιον εργαζόμενο φέτος.
9.      Το 30% των επαγγελματιών έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα επιδότησης και το 75% αυτών δηλώνει ικανοποιημένος από τις παροχές του προγράμματος.
10.  Το 40% δεν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο.
11.  Στην ερώτηση: «Σε ποιο βαθμό θεωρείτε ότι τα παρακάτω αποτελούν προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση;» οι απαντήσεις είχαν ως εξής:


Ρευστότητα
62,2%
Γραφειοκρατία
65,8%
Μειωμένη πελατεία
70,3%
Ανταγωνισμός
55,3%
Νομικά/φοροτεχνικά
43,2%
Μικρή αγορά
51,3%
Προμηθευτές
13,6%

Στην ερώτηση "Τι συμβουλές θα δίνατε αν είχατε απέναντί σας ένα νέο άνθρωπο ο οποίος σκέφτεται να αναλάβει επιχειρηματική δράση τη σημερινή εποχή;" πήραμε πολλές και διαφοροποιημένες απαντήσεις, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Η μαρτυρία μου Γεια σε όλους. Είμαι εδώ για να καταθέσω πώς πήρα το δάνειο μου από τον κ. Μπέντζαμιν αφού υπέβαλα αίτηση αρκετές φορές από διάφορους δανειστές δανείων που υποσχέθηκαν να βοηθήσουν, αλλά δεν μου έδωσαν ποτέ το δάνειο. Μέχρι που ένας φίλος μου με εισήγαγε στον κ. Benjamin Lee υποσχέθηκε να με βοηθήσει και πράγματι το έκανε όπως υποσχέθηκε χωρίς καμία καθυστέρηση. Ποτέ δεν πίστευα ότι υπάρχουν ακόμα αξιόπιστοι δανειστές δανείων μέχρι που συνάντησα τον κ. Benjamin Lee, ο οποίος πράγματι βοήθησε το δάνειο και άλλαξε την πεποίθησή μου. Δεν ξέρω αν χρειάζεστε με κανέναν τρόπο ένα γνήσιο και επείγον δάνειο, Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον κ. Benjamin μέσω του WhatsApp +1-989-394-3740 και το email του: 247officedept@gmail.com ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή